Promjenjivo oblačno uz sunčane intervale, temperatura oko 20 stepeni

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 96 procenata, atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Danas se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura oko 20 stepeni celzijusa.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 25.05.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Živinice i Mobilna: Teočak dok se na lokalitetu Lukavac kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice, Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su osim nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Srebrenik, u naselju Uroža gdje je došlo do požara na kotlovnici privatnog stambenog objekta. Požar je lokaliziran i ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: