Prijepodne umjereno oblačno, u drugom dijelu dana moguća kiša

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 985 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati umjereno oblačno. Porastom oblačnosti, kiša se očekuje u drugom dijelu dana. Maksimalna dnevna temperatura oko 18 stepeni celzijusa.

U izvještaju iz PS Kalesija se navodi da je u protekla 24 sata u Memićima i Hrvačićima narušen javni red i mir. Saobraćajnih nesreća i krivičnih djela nije bilo.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 03.04.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC, Bukinje i  Živinice, dok se na lokalitetu Skver i mobilna: Doboj Istok ne može ocijeniti. Na lokalitetu Lukavac kvalitet zraka odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u toku protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih intervencija imale i jedanaest intervencija na gašenju požara i to na području grada Tuzle tri intervencije u naselju Miladije, stara željeznička stanica gorio naputšeni vagon, zatim naselje Gornja Tuzla nisko rastinje cca 5 duluma i naselje Ravna Trešnja divlji depo smeća. Na području općine Banovići tri intervencije i to u naselju Barčići i naselju Omazići divlje deponije smeća i nisko rastinje u užem gradskom području. Na području općine Srebrenik u ulici Kulina Bana gorjelo je smeće na divljoj deponiji. Na području općine Gradačac u naselju Vida I gorjelo je nisko rastinje i šuma. Na području općine Lukavac tri intervencije i to u ulici Armije BiH gorjele su podrumske prostorije zatim dvije intervencije na gašenju niskog rastinja i dijela šume u naselju Duboštica. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Povodom 4. aprila, Međunarodnog dana borbe protiv mina, u organizaciji Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, u prostorijama BKC Tuzla bit će održan okrugli sto pod nazivom „Mine, minska polja i NUS – jučer, danas, sutra“ na kojem će biti prezentirani rezultati deminiranja i planske aktivnosti za naredni period.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: