Pretežno sunčano, temperature do 19 stepeni na jugu

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne. Po kotlinama magla ili niska naoblaka. Od sredine dana i u Bosni pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U subotu u Hercegovini sunčano. U Bosni od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa sjevera. Po kotlinama ujutro magla. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

U nedjelju u Hercegovini veći dio dana sunčano. Poslije podne naoblačenje sa sjevera. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: