Požar na pomoćnom objektu u Memićima

Kvalitet zraka za dan 23.05.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik. Kvalitet zraka za dan 23.05.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Sapna.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih, imale  su i dvije intervencije na gašenju požara.

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara na motornom vozilu u naselju Čekanići Donji, općina Srebrenik,

Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija je imala intervenciju na gašenju požara na pomoćnom  objektu (drvena ostava) kod ambulante u naselju Memići, općina Kalesija.

Požari su lokalizovani i ugašeni.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Kantonalni operativni centar Tuzla zaprimio je prijave NUS-a od Općinskog štaba civilne zaštite Gradačac  i Općinskog štaba civilne zaštite Gračanica te proslijedio za FUCZ/KUCZ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: