Povoljni uvjeti za vožnju

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Zbog izvodenja sanacionih radova na dionici autoputa A1 između Lepenice i Tarčina, na  izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se  odvija otežano jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je usporeno saobraćanje, a izdvajamo  magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar,  M-17 Jošanica-Stup, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od granične policije BiH, na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.