Podrška Kantonalna uprave civilne zaštite prilikom ekshumacije u naselju Kolimer

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 19.05.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Cerik, Lukavac. Kvalitet zraka za dan 19.05.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Mobilna.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih, nisu imale intervencija na gašenju požara.

„A“ tim za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite vršio je pružanje tehničke podrške prilikom ekshumacije na području opštine Tuzla, mjesto Kolimer.

 „B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio prijavu NUS-a od Općinskog štaba civilne zaštite Gradačac i proslijedio za Federalnu upravu civilne zaštite/Kantonalnu upravu civilne zaštite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: