Oblačno uz kratkotrajnu kišu i temperaturu do 31

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U dugoj polovini dana u Bosni će lokalno padati kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak.

Vjetar u Hercegovini slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 35°C.

U srijedu u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana u Bosni će biti pljuskova. U Krajini i centralnim područjima moguća je i slaba grmljavina. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 33°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: