Oblačno sa padavinama u BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazne padavine u cijeloj zemlji. Više padanavina se očekuje u Hercegovini, jugoistočnim i ponegdje u centralnim djelovima.

Poslije podne, jače naoblačenje sa zapada, i u noći sa ponedjeljka na utorak, očekuje se kiša, koje će bit intenzivnija na jugu i jugoistoku. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa povremenom kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Poslije podne postupnim padom temperatura zraka, kiša će tokom noći prelaziti u susnježicu i snijeg i u nižim predjelima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni. Tokom poslije podneva pad temperatura zraka.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i osjetno hladnije. Poslije podne i krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.