Nastavljeno deminiranje na području općine Kalesija

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 07.04.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Čelić. Na lokalitetu Cerik se nije mogao ocjeniti kvalitet zraka.

Zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su, osim nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to na području grada Tuzle gdje je u naselju Ševar došlo do požara na privatnom motornom vozilu, zatim na području općine Lukavac, u naselju Babice gdje je gorjela veća površina šume i niskog rastinja i na području općine Gračanica u naselju Lendići, gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini. Vatrogasne jedinice su sva tri požara uspjele lokalizirati i ugasiti.

A“ tim Federalne uprave civilne zaštite  je vršio izuzimanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava na području općine Srebrenik i Živinice.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je izvođenje radova na zadatku Kazin tuk – Zelina na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.