Nastavljen proces deminiranja u naselju Seljublje

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 08.08.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Banovići. Kvalitet zraka za dan 08.08.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih, imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to:

  • Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na napuštenom objektu u Univerzitetskoj ulici.
  • Profesionalna vatrogasna jedinica Banovići imala je intervenciju na gašenju zapaljenog sijena u naselju Brezici. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Kantonalni operativni centar Tuzla je primio i proslijedio za Federalnu upravu civilne zaštite prijavu neeksplodiranih ubojitih sredstava iz općinskog štaba civilne zaštite Gračanica.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: