Naoblačenje uz kišu i pljuskove, temperatura do 23 stepena

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje sa zapada koje će prije podne donijeti slabu kišu, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Tokom dana, u ovim djelovima, mjestimično slaba kiša, a moguć je i kratkotrajni pljusak. U ostalim područjima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slabo jugo.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stepena.

U srijedu umjereno oblačno vrijeme

U sjevernim područjima uz nešto više oblaka može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. U Hercegovini i istočnim poručjima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Prije podne sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena.

Stanje na cestama 

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u našoj zemlji odvija po pretežno suhom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekujemo na većini putnih pravaca, kao i na graničnim prelazima. Posebnu pažnju skrećemo na ulaz u BiH na graničnim prelazima na jugu naše zemlje. Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja. Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Povodom međunarodnog praznika rada, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Smanjen je broj radova na cestama, ali privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: