Nakon prohladnog jutra, drugi dio dana će biti ugodniji

Jutros je u Kalesiji sunčano sa mjestimičnom maglom. Temperatura u 8 sati iznosila je 2 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, amtosferski pritisak 997 hektopaskala. Do kraja dana zadržaće se malo do umjereno oblačno. Maksimalna dnevna temperatura oko 10 stepeni celzijusa.

U protekla 24 sata, u Gornjim Petrovicama narušen je javni red i mir. Saobraćajnih nesreća i krivičnih djela nije bilo.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 13.03.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Poplave

Općina Doboj Istok

Na području općine Doboj Istok i dalje je na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće. Pod vodom je oko 60 Ha poljoprivrednog zemljišta.

Općina Gračanica

Načelnik Općine Gračanica donio je Odluku o proglašenju stanja neposredne opasnosti od klizišta i poplava na području općine Gračanica. Pod vodom je oko 40 Ha poljoprivrednog zemljišta. Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 07,00 sati iznosio je 328 cm (niži za 39 cm u odnosu na protekla 24 sata).

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u toku protekla 24 sata, imale pet intervencija na gašenju požara i to na području općine Srebrenik gdje je u ulici Alije Izetbegovića gorio dimnjak, zatim u naselju Falešići gdje je došlo do požara na privatnom motornom vozilu i u naselju Tinja gdje je gorjelo sijeno. Također na području općine Gračanica u naselju Bijelo Polje došlo je do požara na kotlovnici i u naselju Javor došlo je do požara na privatnom motornom vozilu. Svi požari su lokalizirani i ugašeni

Klizišta

Prema izvještajima općinskih službi civine zaštite na području Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata došlo je do aktiviranja četiri klizišta i to na području općine Gradačac u naselju Mionica I gdje se aktiviralo klizište na poljoprivrednom zemljištu zatim Mionica III gdje se raktiviralo staro klzište i naselju Zelinja Donja reaktiviralo se staro klizište koje ugrožava jedan stambeni objekat. Također na području općine Srebrenik u naselju Donji Srebrenik došlo je do reaktivacije starog klizišta koje ugrožava jedan stambeni objekat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: