Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Na dionicama uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine. Danas od 12 do 17 sati zbog minerskih radova mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na autoputu A-1 Lepenica-Tarčin, na  izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Radovi na izgradnji pješačkih staza izvode se na magistralnim putevima: M-17 Jablanica-Mostar (u mjestu Donja Jablanica), M-18 Živinice-Šićki Brod (u mjestu Ljubače) i M-5 Bihać-Izačić (u mjestu Izačić). Na mjestima izvođenja radova tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo  magistralne puteve: M-17 Topčić Polje-Lašva,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: