Na području TK vatrogasci imali devet intervencija

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 04.04.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik. Kvalitet zraka za isti dan odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Čelić

U toku protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na poručju Tuzlanskog kantona imale su 9 intervencija na gašenju požara i to: PVJ Tuzla imala je 4 intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Križani i Lipnica, požar na el. instalacijama u privatnom stambenom objektu u ul. Rudarska i požar u stanu u ul. A. Izetbegovića. IVJ Đurđevik imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja (cca 2ha) u naselju Brnjica. PVJ Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja (cca 1ha) u naselju Seljublje. PVJ Gračanica imala je intervenciju na gašenju šumskog požara (cca 3ha) u naselju Vranovići. PVJ Gradačac imala je intervenciju gašenja požara na privatnom stambenom objektu u naselju Biberovo Polje.  Požari su lokalizovani i ugašeni.

Na području općine Sapna došlo je do šumskog požara u naselju Skakavica (cca 15ha) koji je zahvatio minsko polje. Požar van minskog polja je lokalizovan dok  je na miniranom području još uvijek aktivan. Na požarištu dežuraju pripadnici šumarije Sapna.

U toku dana 04.04.2016. godine Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio i proslijedio za FUCZ prijave NUS-a iz OSCZ Kalesija  i OSCZ Tuzla

A“ Tim FUCZ  je vršio izuzimanje i uništavanje NUS-a na području Grada Tuzle i općine Kalesija.

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ nastavio je izvođenje radova na zadatku Kazin tuk – Zelina na području općine Kalesija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: