Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da na duže relacije krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Ukoliko ipak putujete, pravite češće pauze. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Vozaće teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na autoputu A-1 Vlakovo-Tarčin zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraćaj je iz vozne preusmjeren u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo i dionice: Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Danas počinju sanacioni radovi na ulazu u Prozor (M-16.2) zbog čega će se saobraćati usporeno-jednom trakom.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na graničnom prelazu Prisika pojačan je promet vozila na izlazu, a na prelazak granice trenutno se čeka do pola sata. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prelazima na jugu zemlje. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: