Kantonalna uprava civilne zaštite: Podrška učesnicima „Marš mira Srebrenica 2016“

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 07.07.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima  Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Kladanj. Kvalitet zraka  ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik.

Vatrogasne jedinice na TK u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih  nisu imale intervencija na gašenju požara.

Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio prijavu neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) od Općinskog štaba civilne zaštite Kalesija koji će biti uklonjen od strane TUN tima u narednom periodu.

„B“ TUN tim Orašje Federalne uprave civilne zaštite započeo je radove na deminiranju terena na području općine Gradačac (zadatak:  Parcela KO Mionica 1).

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

U periodu od 07.07. – 11.07. 2016. godine „A“ tim za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite će biti angažovan kao podrška učesnicima „Marš mira Srebrenica 2016“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: