Kantonalna uprava civilne zaštite: Nastavljeno deminiranje u Seljublju

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za 16.06.2016. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac, Mobilna: Kladanj, dok se na lokalitetu Cerik ne može ocijeniti.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Priboj – Simin Han saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog radova na mostu (rijeka Drinjača), na području Kladnja saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara (dimnjak) na stambenom objektu u Kuli.

„A“ tim za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) obavljao je poslove preuzimanja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području općine Odžak u Posavskom kantonu.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio prijave neeksplodiranih ubojitih sredstava iz Općinskog štaba civilne zaštite Lukavac (ručna bomba) i Općinskog štaba civilne zaštite Živinice (ručna bomba) i proslijedio ih za Federalnu upravu civilne zaštite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: