Kantonalna uprava civilne zaštite: Lokalizovano i ugašeno osam požara

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 31. mart 2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik. Kvalitet zraka za isti dan odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Čelić.

Na području TK osim nekoliko tehničkih, vatrogasne jedinice imale su i 8 intervencija na gašenju požara. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju na gašenu požara niskog rastinja u naselju Miladije. U općini Živinice, vatrogasna jedinica Đurđevik imala je intervenciju na gašenju šumskog i požara niskog rastinja (cca 03,ha) u naselju Priluk. Profesionalna vatrogasna jedinica Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja, na manjoj površini, u naselju Stupari. Intervenciju na gašenju požara niskog rastinja (cca 3ha) u naselju Potok Mahala imala je Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac. Vatrogasna jedinica Banovići imala je 3 intervencijena gašenju požara niskog rastinja  u naselju Vidikovac(cca0,1ha), naselju Poljana (cca0,2ha) i naselju Grivice(cca0,1ha).  I u općini Gračanica, Profesionalna vatrogasna jedinica Gračanica imala je intervenciju na gašenju zapaljenog automobila u naselju Trnovci. Požari su lokalizovani i ugašeni.

A“ Tim Federalne uprave civilne zaštite  je vršio izuzimanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava na području općine Tešanj-Usora.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite /Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je izvođenje radova na zadatku Kazin tuk – Zelina na području općine Kalesija.

U toku dana 31.03.2016. godine Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio i proslijedio za Federalnu upravu civilne zaštite prijavu neeksplodiranih ubojitih sredstava iz općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: