Kantonalna uprava civilne zaštite: Jak vjetar prouzrokovao povremeni prekid struje u TK

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK su osim nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara na tržnici Arizona na području općine Gradačac. Požar je lokaliziran i ugašen.

Usljed naglog topljenja snijega došlo je do porasta vodotoka i plavljenja poljoprivrednog zemljišta na području općina Gračanica i Doboj Istok. Na području općine Gračanica trenutno je pod vodom oko 10 Ha poljoprivrednog zemljišta na području MZ Pribava i MZ Lohinja. Za sada nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata. Na području općine Doboj Istok Spreča je poplavila oko 5 Ha poljoprivednog zemljišta. Zbog porasta vodostaja lokalnih vodotoka u MZ Brijesnica Mala poplavljen je jedan stambeni i jedan pomoćni objekat.

U kasnim popodnevnim satima i u toku protekle noći područje Tuzlanskog kantona je bilo zahvaćeno povremenim udarima jakog vjetra. Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite došlo je do povremenih prekida u snabdijevanju električnom energijom usljed oštećenja niskonaponske mreže. Ekipe JP EP BiH su do jutarnjih sati uspjele otkloniti većinu kvarova na linijama i omogućiti nesmetano napajanje električnom energijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: