Izvršena primopredaja deminirane površine u Zelini kod Kalesije

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 28.04.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Cerik, Mobilna: Čelić. Kvalitet zraka za dan 28.04.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac.                   

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona pored nekoliko tehničkih imale su  i 3 intervencije na gašenju požara.

U općini Živinice, Vatrogasna jedinica Đurđevik imala je intervenciju gašenja požara na privatnom stambenom objektu u naselju Ciljuge. U općini Lukavac, Vatrogasna jedinica Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara u stanu u ul. Redžepa Muminhodžića, dok je u općini Gračanica, Vatrogasna jedinica Gračanica imala intervenciju gašenja požara na kombi vozilu u Gračanici. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Jučer je (28.04.2016. godine) izvršena primopredaja deminirane površine u okviru zadatka „Kazin Tuk-Zelina“ na području općine Kalesija.

Radnici firme Tuzla-Kvarc nezadovoljni statusom, koji su već nekoliko dana štrajkovali glađu u krugu firme,  popeli su se na silos u krugu fabrike Tuzla-Kvarc i prijetili samoubistvom (četiri radnika). U međuvremenu je došlo do dogovora i rješavanja problema, a iznemogli radnici nisu imali snage da se spuste bezbjedno sa silosa.

Brzom intervencijom Gorske službe spašavanja Tuzlanskog kantona, uz koordiaciju Kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ),  uspješno je izvedena operacija spašavanja radnika.

Operacija spašavanja iznemoglih radnika započeta je u 20,30 sati a uspješno završena u 21,07 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: