Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK: Trovanje ribe u Gračanici

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 27.06.2016. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Cerik i mobilna Kladanj ne može ocjeniti.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih, imale su i jednu intervenciju na gašenju požara u Tuzli, u napuštenom objektu u ul. Aleja Alije Izetbegovića. Požar je lokalizovan i ugašen.

„B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio dvije prijave neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) od Općinskog štaba civilne zaštite Gradačac.

U rijeci Spreči, na području općine Gračanica, došlo je do trovanja ribe. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije, pripadnici civilne zaštite općine Gračanica i ribolovnog  društva Drijenča. O događaju je obaviještena Kantonalna inspekcija. Istraga je u toku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: