Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan 07.09.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Cerik. Kvalitet zraka za dan 07.09.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Teočak.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Caparde, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M – 4 Doboj – Tuzla, zbog oštećenja kolovoza na mostu u Donjoj Orahovici, saobraćaj se odvija usporeno preostalim dijelom kolovoza.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 18 Šićki Brod – Živinice, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Ljubače, od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 NUS (LP-19)

„A“ tim za uklanjanje NUS-a FUCZ /KUCZ Tuzla obavljao je poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Tešanj, ZE-DO kanton.

Općina Kalesija

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

PLANT – mašinski tim FUCZ izvodio je radove na čišćenju ostataka porušenih kuća iz ratnog perioda u MZ Zelina na području općine Kalesija.

Općina Gradačac

Jučer je izvršena primopredaja deminirane površine iz zadatka “Gornji Skipovac 2A”, površine 157.000 m2 predstavnicima lokalne zajednice sa područja općine Gradačac.

Deminerska kompanija „N&N“ IVŠA, otvorila je novo deminersko radilište i  započela radove na deminiranju, na projektu „Babići-Sijedi Krš“, površine 5.195 m2, na području općine Gradačac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: