Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan 29.08.2016 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Cerik i Mobilna: Teočak, dok je na lokalitetima Skver, Bukinje, Lukavac odgovarao kvalitetu čistog zraka. Kvalitet zraka za dan 29.08.2016 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu BKC.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Kalesija, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M18 Šićki Brod-Živinice, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Ljubače, od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Požari:  

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara na automobilu u mjestu Cage (Aletići). Požar je lokalizovan i ugašen.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla je, u protekla 24 sata, imala dvije intervencije na gašenju požara i to požar na automobilu u naselju Mihatovići i požar na niskom rastinju u naselju Dragodol.

 NUS

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: