Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice kvalitet zraka za dan 26.09.2016. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac i mobilna Čelić dok se na lokalitetima Bukinje i Cerik nije mogao ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Kalesija, zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R-455a Svatovac – Živinice – Zelenika, zbog rekonstrukcije kolovoza obustavlja se saobraćaj na dionici Živinice (Finali-pruga)-Kulića raskršće (M-18). Saobraćaj se iz Pravca Priluka za Živinice preusmjerava preko Ljubača, dok putnička vozila mogu koristiti lokalnu cestu kroz naselje Litve.

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području TK su pored nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Srebrenik u naselju Bare gdje je gorio dimnjak na privatnom stambenom objektu. Požar je lokaliziran i ugašen.

„A“ tim za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla obavljao je poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Lukavac.

B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.