Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Poslije podne u Bosni će biti lokalnih pljuskova i grmljavine koji su najizgledniji u centralnim područjima, krajem dana i u sjevernim. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 06.07.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice, dok se na lokalitetu mobilna: Sapna ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice Zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: