BIHAMK: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Slabije magle ima na pojedinim dionicama, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Izuzetak su putevi na području Unsko-sanskog kantona gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 50 metara.

 Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila teže od 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit.

Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Zenica-Žepče, M-17 Stup-Rajlovac i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu) te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: