Novi potres pogodio Srbiju, građani Kraljeva izašli na ulice

Zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihteru, koji je večeras u 22:10 sati pogodio region Kraljeva, ponovo je uznemirio građane, a još nema informacija da li je pričinio oštećenja, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Prema njegovim riječima, prve informacije govore da je epicentar zemljotresa bio u Lađevcima.

Simović je pozvao građane da ostanu pribrani jer nema razloga za paniku pošto se, najvjerovatnije, radi o smirivanju tla.

Građani Kraljeva su izašli na ulice.

Poslije razornog zemljotresa od 5,4 stepena po Rihteru koji je prošle noći u 1,56 sati pogodio Kraljevo, ovaj večerašnji potres je najjači u seriji od preko stotinu manjih potresa koji su uslijedili.

Zemljotres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je večeras u 22.10 sati blizinu Kraljeva, izjavila je direktorka Seizmološkog zavoda Srbije Slavica Radovanović.

Epicentar zemljotresa je registrovan osam kilometara sjeverozapadno od grada, kod aerodroma Lađevci, kazala je Radovanović.

Ona je istakla da se ovaj zemljotres desio u okviru očekivanog modela za naknadne udare.

Večerašnji zemljotres je za jedan stepen Rihtera slabiji od glavnog udara, koji se desio juče rano ujutro, i posljedica je smirivanja tla, dodala je Radovanović.

Tanjug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: