Koliko su Hrvati zaista digli cijene na Jadranu?

Da bi bh. građani koji namjeravaju svoj godišnji odmor provesti na hrvatskom Jadranu mogli biti neugodno iznenađeni cjenovnikom u tamošnjim ugostiteljskim objektima, govore medijske informacije o tome da su cijene s dolaskom ljetne sezone u prosjeku povećane za 20 posto.

Do povećanja cijena na Jadranu došlo je zbog odluke Vlade Republike Hrvatske da poveća PDV u turizmu.

Omiljena destinacija

Iako se sezona godišnjih odmora i odlazaka na more tek zahuktava, kada je riječ o bh. građanima, oni koji su pohodili Makarsku rivijeru, omiljenu destinaciju Bosanaca i Hercegovaca, tvrde da su cijene neznatno povišene.

gradac-kafana1-1

Kako nam je jučer kazala jedna Mostarka koja je posjetila Gradac, dvije prijateljice i ona su za bijelu kafu, nes i kapučino izdvojile 32 kune, odnosno osam KM.

Kao u Mostaru 

Toliko košta i u Mostaru, kazala nam je ona. Ipak, kako je dodala, bh. građani će više cijene, definitivno, osjetiti u restoranima, gdje, naprimjer, pileća salata košta 10 KM, odrezak tune s mediteranskim povrćem 20 KM, a pljeskavica 12,50 KM!

Pojedini gazirani sokovi poput „orandžine“ koštaju 4 KM, koliko i prirodni, dok je ledeni čaj 3 KM. S obzirom na to da je tek početak turističke sezone, sudeći prema najavama tamošnjih ugostitelja, uslijedit će i nove, veće korekcije cijena.

Brojke

  • cijene u prosjeku povećane za 20 %
  • odrezak 20 KM
  • pileća salata 10 KM
  • pljeskavica 12,50 KM
  • sokovi 4 KM

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: