Zbog saobraćajne nezgode obustavljeno odvijanje saobraćaja na putu Šićki Brod – Lukavac

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-4 Šićki brod-Lukavac, obustavljeno je odvijanje saobraćaja. S obzirom da na tom lokalitetu nema adekvatne obilaznice, apelujemo na vozače da, do kraja uviđaja, ne koriste ovu dionicu, saopšteno je iz BIHAMK-a.    

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Svakodnevno, od 05:30 do 13:30 sati izvode se deminerski radovi na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Danas će, zbog izvođenja minerskih radova, u vremenu od 12 do 16 sati, dolaziti do kraćih obustava saobraćaja (do 5 minuta) na dionici M-4 Doboj-Tuzla (na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela).

Na GP Doljani na izlazu iz BIH čeka se 30 do 40 minuta, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja kraća.

Tokom dana očekujemo pojačan intezitet vozila, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima, kao i graničnim prelazima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: