Zastoji i gužve na graničnim prelazima

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH, sapšteno je iz BIHAMK-a. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, umjerenog je intenziteta. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza, a izdvajamo granične prelaze Ivanica, Doljani i Izačić na izlazu i Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Hrvatski auto-klub /HAK/ upozorio je sinoć vozače na kolone i zastoje na većini graničnih prelaza sa BiH, Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog veoma gustog saobraćaja i turističke sezone na granici sa BiH gužve su na prelazima Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Novo Selo, Metković, Gornji Brgat, a sa Slovenijom na prelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa.

Na granici sa Srbijom kolone vozila su na prelazima Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina, a sa Crnom Gorom čeka se u Karasovićima.

Zbog radova na izgradnji auto-puta u Sloveniji, između Ptuja i graničnog prelaza Gruškovje, vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na prelazu Macelj na izlazu iz Slovenije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: