Zaleđen kolovoz, vozačima se preporučuje da voze oprezno

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, dok na dionicama u višim predjelima mjestimično ima i zaostalog snijega. Posebno izdvajamo puteve Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište.

U sjeveroistočnim krajevima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a u jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na povremeno jače udare vjetra.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: