Za vikend sunčano i toplo

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano  vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 18 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano i toplo vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje u sjevernim i zapadnim područjima, povećanjem oblačnosti, moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 07.08.2022 (Nedjelja)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu do 38 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 08.08.2022 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, lokalno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 09.08.2022 (Utorak)., umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 23 do 30, na jugu do 32 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 06.AVGUST

Jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Opasnost od uticaja visokih temperatura na ljudsko zdravlje bit će prisutna na jugu zemlje što će uzrokovati relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Poželjno je umanjiti aktivnosti i prilagoditi ih dijelovima dana kada će biti niže temperature, obzirom da će biti vruće i sparno, a rizičnijim kategorijama ljudi, osobito hroničnim kardiovaskularnim bolesnicima savjetujemo oprez. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.