Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz

Zbog postavljanja habajućeg sloja asfalta, danas je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-461a Srebrenik-Orahovica Donja. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, saopćeno je iz BIHAMK-a

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se na Zapadnom prilazu Sarajevu (smjer Blažuj-Ilidža), saobraćati usporeno-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Na GP Bosanski Novi-Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas će se u vremenu od 08 do 16 sati saobraćati usporeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: