Vozači se pozivaju na oprez: Vidljivost smanjena zbog magle

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka Bosne i Save, kao i puteve na širem području Bihaća. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

U južnim i jugozapadnim krajevima upozorava se na povremene jake udare vjetra. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Počeli su sanacioni radovi na magistralnom putu M-5 Blažuj-Gromiljak na lokalitetu Gladno Polje. U vremenu od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene 15-minutne obustave saobraćaja.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na sanaciji mosta i na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: