Vozači oprez: Na pojedinim dionicama ima mraza

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a na pojedinim dionicama mjestimično ima mraza. Upozoravamo i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog minerskih radova danas od 12 do 17 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (dionica Poljice-Gavrići, kod kamenoloma „Karabegovac“).

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-17 na području Zenice, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Vozače napominjemo da je danas stupila na snagu zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: