Ukoliko putujete na duže relacije, pravite češće pauze

Meteorolozi i za danas najavljuju visoke dnevne temperature, pa iz BIHAMK-a vozačima preporučuju izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana. Ukoliko, ipak, putujete, pravite češće pauze.

Za danas su najavljeni radovi na redovnom održavanju tunela Kupreška vrata na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres, zbog čega će se od 10 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice Zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani , kao i na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju. Zadržavanja na ovim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta. Dani vikenda su pred nama, tako da tokom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prelaza.

Iz BIHAMK-a vozače podsjećaju da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: