Učestali odroni zemlje i kamenja na kolovoz, vozači vozite oprezno!

Prema informacijama iz BUIHAMK-a, zbog većeg odrona kamenja na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I na ostalim putevima u BiH učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa savjetujemo pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Zbog mogućnosti obrušavanja sniježnih lavina, skrećemo pažnju na magistralni put M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje (CG). Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jače udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) u toku su završni radovi u tunelu Kalovita Brda, a otvaranje tunela očekuje se u ovoj sedmici. Do tada, saobraćaj je u tunelu obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: