Stanje na putevima: Vozi se po mokrom i klizavom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  na većini puteva u BiH ovoga jutra vozi se po mokrom i klizavom kolovozu. Vozači se upozoravaju na učestale odrone. U jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na mjestimično jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Stanje na  putevima TK

M-4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog radova sporije se saobraća i na regionalnim putevima  Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Danas počinju radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da će vozila u narednih mjesec dana saobraćati usporeno, zbog suženog kolovoza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: