Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog lokalnih i povremenih padavina vozači se upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona.

Na magistralnom putu Prozor – Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Vitez – Travnik (Bila), Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac – Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod, Jablanica – Mostar, Maglaj – Doboj (Mravići), Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 8 sati na relaciji Doljani – Žitomislići – Buna – Dračevice – Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: