Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Zbog kiše koja je padala tokom noći u pojedinim dijelovima BiH ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. U kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćeno je iz BIHAMK-a

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Tokom dana, od 09 do 13 sati, zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.