Saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Zbog snijega na kolovozu izdvajamo puteve u sjeverozapadnim krajevima, kao i puteve: Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč, te šire područje Bosanskog Grahova i Tomislavgrada. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, a skrećemo pažnju na puteve Lašva-Vitez i Glamoč-Mliništa. Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je, u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: