Saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja

Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Za danas su najavljeni sanacioni radovi na dionici regionalnog puta R-459 Tuzla-Šibošnica (na dijelu od Jarića do Lovačkog doma), zbog čega će saobraćaj u vremenu od 08 do 19 sati biti potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R – 459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica Zbog radova na asfaltiranju, danas je na snazi obustava saobraćaja na dionici Jarići – Lovački dom. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci: Dokanj – Breške – Obodnica – Previle – Čelić kao i  Tuzla – Lopare – Čelić.

Na graničnom prelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: