Pojačana frekvencija vozila iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika ka Potočarima, vozite oprezno

Prema informacijama iz BIHAMK-a, pojačana je frekvencija vozila na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Potočarima. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. 

Povodom obilježavanja 27.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, danas je u vremenu od 12 do 22 sati zabranjen saobraćaj za vozila preko 3,5 tone ukupne mase na putnim pravcima Kladanj-Luke-Vlasenica i Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac. Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija danas na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici. Na ovim pravcima danas bit će zabranjen saobraćaj i za vozila nosivosti preko 3,5 tone.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.