Pojačan promet vozila prema moru

Prema informacijama iz BIHAMK-a, ovoga jutra se u većem dijelu BIH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto frekventniji saobraćaj je na jugu naše zemlje, prema graničnim prelazima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja brdskog auto-slaloma “Nagrada Trebinja 2017”, danas (19.08.) na dijelu regionalnog puta R-429 Trebinje-GP Zupci (dionica Aleksina Međa-Tuli, u dužini od 1.100 metara) doći će do privremenih obustava saobraćaja i to: od 10 do 11:15, od 11:45 do 13 i od 13:15 do 14 sati. Za vrijeme obustava, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Trebinje-GP Klobuk-Vilusi-Morinj-Herceg Novi. S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu, pozivamo sve koji planiraju putovati navedenom dionicom, da putovanje planiraju u skladu sa najavljenim privremenim obustavama saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Zbog kvara na sistemu za identifikaciona dokumenta od sinoć je za putnički saobraćaj zabranjen prelazak na GP Bosanska Kostajnica/Hrvatska Kostajnica, a ponovno puštanje saobrćaja na ovom graničnom prelazu se očekuje u jutarnjim satima. Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: