Pojačan promet vozila na graničnim prelazima na izlazu iz BiH

Kolovoz je mjestimično vlažan, a magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: IzačićDoljaniNeum 1 i Bosanski Brod. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.