Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima prema moru

Prema informacijama iz BIHAMK-a, povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce:  Vogošća-Sarajevo, Vrapčići-Bišće Polje, Simin Han-Kalesija, Poriče-Kupres i Gromiljak-Blažuj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Gabela Polje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  S obzirom na vikend koji je pred nama, veće gužve i duža zadržavanja očekujemo tokom dana.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: