Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Zbog prosutog goriva i dijelova vozila zaostalih nakon prevrtanja cisterne i dalje je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 smijer prema GP Bijača. Vozače molimo da do daljneg koriste druge granične prelaze na izlazu iz BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo:autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Povodom održavanja Općih izbora 2018. godine u nedjelju 07.10. na području BiH zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. Dodatno na području RS zabrana je na snazi i za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: