Kolovoz u jugozapadnim dijelovima BiH mokar, savjetuje se oprezna vožnja

Zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično mokar u jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Na svim pravcima iz BiHAMK-a savjetuju na opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac – Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac (kružni u ulici Safeta Zajke).

Na autoputu A-1 dionici, Sarajevo zapad – Lepenica, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 12 do 17 sati, povremene kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) mogu se očekivati na magistralnom putu M-4 Doboj – Tuzla (Poljice – Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo – Foča, Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Donji Vakuf – Jajce  -Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno – Blidinje.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: