Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima da prave češće pauze tokom vožnje na dugim relacijama

Prema prikupljenim informacijama, jutros se na putnim pravcima u našoj zemlji saobraća bez vanrednih ograničenja.

Pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu vazduha.

Iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic.

U vremenu od 07:30 do 17:00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajaju se putni pravci M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja, bilježe se na izlazu iz BiH, na graničnim prelazima Izačić i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: