BIHAMK: U Tuzlanskom kantonu smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u Tuzlanskom kantonu, kao i ponegdje u Hercegovini (Ljubuški, Čapljina, područje graničnih prelaza Doljani i Bijača). Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala.

Zbog redovnog servisiranja tunela, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Lašva-Zenica jug.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Vozače podsjećamo da je do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana naizmjenično propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: